Jedna z najlepších kategórií je tekvicová polievka . A to preto, že telu dodáva karotén a tekvica v pokrmoch je veľmi voňavá a chutná. Jej prínos pre organizmus je neoceniteľný!
Potrebujeme:
- 1 ks. cibuľa
3-4 kusy mrkvy
700 g tekvice
1 polievková lyžica olivový olej
1,5 l vývar
soľ podľa chuti
Postup:
- Očistíme mrkvu a cibuľu, nakrájame na kocky. Odstránime kôru z tekvice, odstránime semienka, potom nakrájame na plátky
- Potrebujeme hrniec s dvojitým dnom do ktorého nalejeme olej. Orestujeme cibuľu do zlatista pridáme mrkvu a tekvicu. Dusíme zeleninu 5 minút, neustále miešame.
- Pridáme vývar, privedieme do varu a varíme zeleninu kým nezmäkne, asi 30 minút, pridáme soľ podľa chuti.
- Pripravenú polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
- Pred podávaním ozdobíme a pridáme trochu smotany.
Toto jedlo má veľmi jemnú a príjemnú chuť. Pripravte ju pre svoju rodinu, ktorá sa vám za to poďakuje.
Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom ru
Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom ru