Zdravá a za pár minút hotová tekvicová polievka

tekvic

Jedna z najlepších kategórií je tekvicová polievka . A to preto, že telu dodáva karotén a tekvica v pokrmoch je veľmi voňavá a chutná. Jej prínos pre organizmus je neoceniteľný!

Potrebujeme:

1 ks. cibuľa
3-4 kusy mrkvy
700 g tekvice
1 polievková lyžica olivový olej
1,5 l vývar
soľ podľa chuti

Postup:

  1. Očistíme mrkvu a cibuľu, nakrájame na kocky. Odstránime kôru z tekvice, odstránime semienka, potom nakrájame na plátky
  2. Potrebujeme hrniec s dvojitým dnom do ktorého nalejeme olej. Orestujeme cibuľu do zlatista pridáme mrkvu a tekvicu. Dusíme zeleninu 5 minút, neustále miešame.
  3. Pridáme vývar, privedieme do varu a varíme zeleninu kým nezmäkne, asi 30 minút, pridáme soľ podľa chuti.
  4. Pripravenú polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
  5. Pred podávaním ozdobíme  a pridáme trochu smotany.
Toto jedlo má veľmi jemnú a príjemnú chuť. Pripravte ju pre svoju rodinu, ktorá sa vám za to poďakuje.
Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like