Varíte si na obed či večeru radi cestoviny? Už vás ale nebaví vaša stále sa opakujúca kombinácia? Vyskúšajte tieto 4 skvelé recepty na penne cestoviny. Váš jedálniček to skvele ozvláštni.
Penne s kuracím mäsom a zeleninou
Potrebujeme:
2 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
2 kuracie prsia
2 hrnčeky špargle
1 hrnček cherry paradajok
1 hrnček mrkvy
1 lyžička korenia
1 lyžička soli
4 hrnčeky uvarených penne cestovín
1 hrnček parmezánu
Postup:
- Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
- Osmažíme pretlačený cesnak a kuracie mäso nakrájané na rezance.
- Pridáme nakrájanú špargľu, paradajky rozkrojené na pol, nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme a varíme 2 minúty.
- Pridáme uvarené penne a parmezán.
- Miešame pokiaľ sa syr nerozpustí.
Penne alla vodka
Potrebujeme:
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa
500 gramov mletého hovädzieho mäsa
1 lyžička soli
1 lyžička korenia
800 gramov drvených paradajok
½ hrnčeka vodky
½ lyžičky červených čili vločiek
½ hrnčeka 40% smotany
4 hrnčeky uvarených penne cestovín
parmezán
petržlenová vňať
Postup:
- Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.
- Ďalej pridáme mäso, osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ sa nevyparí všetok tuk a mäso nezhnedne.
- Pridáme drvené paradajky, vodku, chilli. Miešame a varíme dovtedy, kým sa nevstrebe polovica tekutín a omáčka sa nezredukuje.
- Nalejeme smotanu a premiešame.
- Prisypeme cestoviny a ešte raz premiešame, aby sa nám všetko spojilo.
- Na záver môžeme posypať petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Penne so špenátom a artičokmi
Potrebujeme:
2 lyžice olivového oleja
150 gramov baby špenátu
1 hrnček artičokových srdiečok (v plechovke)
450 gramov smotanového syra
1 lyžica sušeného cesnaku
1 lyžička soli
1 lyžička korenia
2 hrnčeky mlieka
4 hrnčeky uvarených cestovín penne
Postup:
- Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
- Pridáme špenát, varíme pokiaľ nezmenší svoj objem. Potom pridáme artičoky a varíme 1 minútu.
- Potom pridáme smotanový syr a miešame pokiaľ nie sú v omáčke žiadne hrudky.
- Pridáme cesnak, soľ, korenie a mlieko. Dôkladne premiešame do hladkej konzistencie.
- Prisypeme cestoviny a ešte raz premiešame, aby sa nám všetko spojilo.
Kajunské kuracie alfredo
Potrebujeme:
3 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
1 hrnček uvarených párkov
2 kuracie prsia
1 lyžica cajunského korenia
2 hrnčeky 40% smotany
4 hrnčeky uvarených cestovín penne
1 hrnček parmezánu
¼ hrnčeka petržlenu
Postup:
- Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
- Osmažíme pretlačený cesnak, párky a kuracie mäso. Vyprážame kým cesnak nezhnedne a kuracie mäso už nie je ružové.
- Posypeme cajunským korením a premiešame.
- Prilejeme smotanu a privedieme do varu.
- Pridáme cestoviny a premiešame.
- Na záver pridáme parmezán a petržlenovú vňať, miešame pokiaľ sa syr nerozpustí. Dobrú chuť.