Vynikajúci recept nielen na bežné mlsanie, ale aj na vianočný stôl. Iste potešíte vaše detičky aj veľkých maškrtníkov. Treba vyskúšať a iste neoľutujete.
Klasické kakaové hľuzovky
Potrebujeme (8 ks.):
1 lyžica masla
400 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
¼ hrnčeka kakaa
čokoládové zdobenie
postup:
- V hrnci na nízku teplotu rozohrejeme maslo, prilejeme mlieko a prisypeme kakao. Miešame kým pri miešaní vareškou odspodu nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
- Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
- Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v čokoládovej posýpke.
kokosové hľuzovky
Potrebujeme (8 ks.):
1 lyžica masla
400 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
½ hrnčeka kokosového mlieka
mletý kokos
postup:
- V hrnci na nízku teplotu rozohrejeme maslo a prilejeme obe mlieka. Miešame kým pri miešaní vareškou odspodu nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
- Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
- Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v kokose.
jahodové hľuzovky
Potrebujeme(8 ks.):
1 hrnček jahôd
½ hrnčeka vody
1 lyžica masla
400 g. sladeného kondenzovaného mlieka
¼ hrnčeka bielej čokolády
farebné zdobenie
postup:
- Do hrnca rozohriateho na strednú teplotu si dáme nakrájané jahody a vodu. Zredukujeme ich do konzistencie džemu.
- Teplotu znížime a pridáme maslo, mlieko a čokoládu. Miešame kým pri miešaní vareškou odspodu nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
- Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
- Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v zdobení.
Oreo hľuzovky
Potrebujeme(8 ks.):
10 čokoládovo-smotanových sušienok (napr. Oreo)
1 lyžica masla
400 g. sladeného kondenzovaného mlieka
postup:
- Oddelíme si sušienkové škrupiny od ich smotanovej výplne v strede. Sušienkové škrupiny si rozdrvíme.
- V hrnci na nízku teplotu rozohrejeme maslo, mlieko a sušienkový krém. Miešame kým pri miešaní vareškou nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
- Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
- Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v rozdrvených sušienkach.
zdroj: home cooking advance