4 recepty na ľahké hľuzovky,pre milovníkov sladkého

hl

Vynikajúci recept nielen na bežné mlsanie, ale aj na vianočný stôl. Iste potešíte vaše detičky aj veľkých maškrtníkov. Treba vyskúšať a iste neoľutujete.

Klasické kakaové hľuzovky

Potrebujeme (8 ks.):

1 lyžica masla
400 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
¼ hrnčeka kakaa
čokoládové zdobenie

postup:

  1. V hrnci na nízku teplotu rozohrejeme maslo, prilejeme mlieko a prisypeme kakao. Miešame kým pri miešaní vareškou odspodu  nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
  2. Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
  3. Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v čokoládovej posýpke.

kokosové hľuzovky

Potrebujeme (8 ks.):

1 lyžica masla
400 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
½ hrnčeka kokosového mlieka
mletý kokos

postup:

  1. V hrnci na nízku teplotu rozohrejeme maslo a prilejeme obe mlieka. Miešame kým pri miešaní vareškou odspodu nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
  2. Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
  3. Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v kokose.

jahodové hľuzovky

Potrebujeme(8 ks.):

1 hrnček jahôd
½ hrnčeka vody
1 lyžica masla
400 g. sladeného kondenzovaného mlieka
¼ hrnčeka bielej čokolády
farebné zdobenie

postup:

  1. Do hrnca rozohriateho na strednú teplotu si dáme nakrájané jahody a vodu. Zredukujeme ich do konzistencie džemu.
  2. Teplotu znížime a pridáme maslo, mlieko a čokoládu. Miešame kým pri miešaní vareškou odspodu nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
  3. Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
  4. Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v zdobení.

Oreo hľuzovky

Potrebujeme(8 ks.):

10 čokoládovo-smotanových sušienok (napr. Oreo)
1 lyžica masla
400 g. sladeného kondenzovaného mlieka

postup:

  1. Oddelíme si sušienkové škrupiny od ich smotanovej výplne v strede. Sušienkové škrupiny si rozdrvíme.
  2. V hrnci na nízku teplotu rozohrejeme maslo, mlieko a sušienkový krém. Miešame kým pri miešaní vareškou nevidieť dno hrnca na 2-3 sekundy.
  3. Nalejeme na tukom vymastený tanier a dáme vychladiť na 1 hodinu.
  4. Z hmoty tvarujeme guličky. Tie následne vyvaľkáme v rozdrvených sušienkach.

    zdroj: home cooking advance

You Might Also Like