Budeme potrebovať:
Na mäso:
2 ks kuracie štvrťky
4 lyžice oleja
2 lyžice obľúbeného korenia – grilovacie korenie…
Na zeleninovú zmes:
500 g novým malých zemiakov
3 ks cibule
3 ks paradajky
3 ks papriky
100 g anglickej slaniny
4 strúčiky cesnaku
2 lyžičky paradajkového pretlaku
4 lyžice oleja
zväzok čerstvým byliniek (majorán, oregano, rozmarím, tymián …)
soľ, čerstvo drvené čierne korenie
Postup:
1.
Umyté a osušené mäso pokvapkáme olejom, posypeme korením, dáme do uzavretej nádoby a necháme cez noc v chladničke.
2.
Zemiaky riadne očistíme (nelúpeme), rozpolíme a preložíme do misy. Pridáme olej, pretlak, na plátky nakrájaný cesnak a na kocky pokrájanú anglickú slaninu. Osolíme, okoreníme a pridáme časť najemno nasekaných byliniek. Riadne premiešame.
3.
Do pekáča vložíme kuracie mäso, pomedzi a pokojne aj na mäso dáme zemiaky a nahrubo nakrájanú zeleninu. Posypeme zvyškom byliniek.
4.
Priklopíme a pečieme v rúre na 200 st. 60 min. Potom zložíme pokrievku a dopekáme ešte cca 30 minút.
5.
Počas pečenia obraciame poradie ingrediencií v pekáči, takže mäso máme nakoniec hore, aby sme získali krásnu farbičku a chrumkavú kôrku. Podlievania vodou či vývarom nie je nutné, pretože zelenina pustí vody dosť.
Zdroj: NejRecept.cz