Nepečené gaštánovo-čerešňové dobrodružstvo so šľahačkou

rewvf

Budeme potrebovať:

500 g  gaštánové pyré
cca 54 čerešňí
250 g  mascarpone
4 lyžice   práškový cukor
3 lyžice rum (1 do gaštanového krému, 2 do mlieka na namáčanie)
400 ml  smotana na šľahanie
2 balíčky  stužovač šľahačky
100 ml  mlieko
20 ks  dlhé piškóty

Postup:

1.

Gaštanové pyré, 2 lyžice práškového cukru, lyžicu rumu, 4 lyžice smotany na šľahanie a mascarpone vymiešame mixérom do peny.

2.

Piškóty namáčame v mlieku do ktorého dáme 2 lyžice rumu. Piškóty naukladáme na dno formy (22 x 30 cm).

3.

Gaštanový krém dáme na piškóty a poukladáme vykôstkované čerešne.

4.

Zvyšnú smotanu, 2 lyžice cukru a stužovače šľahačky rozrobíme podľa návodu na obale. Hmotu dáme na gaštanový krém s čerešňami a celé to dáme vychladiť na 2 hodiny. Šľahačku môžeme navrstviť cukrárskym vreckom, vyzerá to krajšie. Ozdobíme čerešňami a lístkami mäty.

Zdroj: Barbikonyhaja

You Might Also Like