suroviny
Vanilkový kokteil:
Kakaový kokteil:
Jahodový kokteil:
Pepermintový kokteil:
postup prípravy
Všetky koktaily sú pripravované na základe jedného princípu – všetky suroviny hodíme do mixéra a mixujeme do hladkej hmoty. Pridať môžeme ľubovoľné ovocie podľa chuti, zmrzlinu podľa vlastného výberu a taktiež aj oriešky, semienka alebo iné suroviny, ktoré máte v obľube. Dôležité je však odhadnúť množstvo surovín, aby konzistencia nebola príliš riedka, ale zároveň ani príliš hustá.
Vanilkový kokteil:
Zmrzlinu, mlieko, smotanu dáme do mixéra, pridáme cukor (môžeme pridať viac alebo menej – každý podľa chuti) a mixujeme do hladka. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a ešte raz krátko mixujeme.Navrstvíme do pohára, vrch ozdobíme šľahačkou, oriešky, grankom alebo kakaom, prípadne strúhanou čokoládou.Na zdravie!
Kakaový kokteil:
Zmrzlinu, mlieko, smotanu dáme do mixéra, pridáme cukor (môžeme pridať viac alebo menej – každý podľa chuti) a mixujeme do hladka. Nakoniec pridáme kakao (môžeme pridať aj granko namiesto kakaa alebo rozpustenú čokoládu, ktorú pridáme až keď mierne vychladne, aby sa nezrazila smotana) a ešte raz krátko mixujeme. Navrstvíme do pohára, vrch ozdobíme šľahačkou, oriešky, grankom alebo kakaom, prípadne strúhanou čokoládou. Na zdravie!
Jahodový kokteil:
Zmrzlinu, mlieko, smotanu dáme do mixéra, pridáme cukor (môžeme pridať viac alebo menej – každý podľa chuti) a mixujeme do hladka. Nakoniec pridáme jahodový sirup, prípadne čerstvé nakrájané jahody a ešte raz krátko mixujeme. Navrstvíme do pohára, vrch ozdobíme šľahačkou, oriešky, grankom alebo kakaom, prípadne strúhanou čokoládou. Na zdravie!
Pepermintový kokteil:
Zmrzlinu, mlieko, smotanu dáme do mixéra, pridáme cukor (môžeme pridať viac alebo menej – každý podľa chuti) a mixujeme do hladka. Nakoniec pridáme pepermintový esenciu a potravinárske farbivo podľa toho, akú silnú farbu chceme dosiahnuť a ešte raz krátko mixujeme. Navrstvíme do pohára, vrch ozdobíme šľahačkou, oriešky, grankom alebo kakaom, prípadne strúhanou čokoládou. Na zdravie!
Zdroj: Vk