Budeme potrebovať:
2 bal. lístkového cesta, 200 g šunky, 200 g klobásy, 400 ml kyslej smotany, 250 g tvrdého syra, soľ podľa chuti, korenie podľa chuti, petržlen, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko
Postup:
Šunku a klobásku si nakrájame. Syr si nastrúhame na jemnom strúhadle. Kyslú smotanu si osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý petržlen, prelisovaný cesnak a premiešame. Cesto si rozvaľkáme a preložíme ho na plech, ktorý sme vystlali papierom. Potrieme smotanovou nátierkou a jednu stranu posypeme šunkou, druhú stranu klobáskou. Navrstvíme strúhaný syr a prikryjeme to druhým cestom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov pekne do zlata. Vrch si polejeme zvyšnou smotanovou nátierkou. Dobrú chuť!
Zdroj: nosalty.hu