Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.
Budeme potrebovať:
1 bal. – lístkové cesto
80 g – kukuričný škrob
500 ml – mlieko
100 g – kr. cukor
200 ml – smotana na šľahanie
2 lyžice – práškový cukor
6 plátkov – želatína
1 ks – vanilkový struk
Postup:
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vcelku preložíme na druhú stranu plechu a upečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Nezabudneme ho poriadne poprepichovať vidličkou, aby sa nenafúklo.
2.
Druhú časť lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tie už neprepichujeme vidličkou. Upečieme rovnako ako celý plát. Môžete nakrájať aj celé cesto na rovnaké štvorce a potom budete každý kúsok plniť samostatne.
3.
Želatínu namočíme do vody (riadime sa pokynmi na obale) a necháme napučať. Mlieko, cukor, vnútro vanilkového struku dáme ohriať na oheň, pridáme škrob a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Varíme kým hmota nezačne hustnúť a následne odstavíme, pridáme napučanú želatínu a necháme ju rozpustiť. Krém zakryjeme a necháme mierne vychladnúť.
4.
Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame (už len vareškou) do mierne vychladnutého krému. Opatrne premiešame a krém odložíme do chladničky.
5.
Na prvé cesto nanesieme krém (ak ste nakrájali celé cesto, cukrárskym sáčkom nanesieme na každý kúsok trocha krému) a zakryjeme ho štvorčekom. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdroj: Ichkoche