suroviny
základ:
125 g kokos90 g lúpané mandle2 lyžice kokosový olej1 lyžica med alebo iné sladidloLimetková vrstva:
200 g jemný tvaroh3 ks limetky2 lyžice med alebo iné sladidlo1 ks avokádo2 lyžičky prášková želatínavrch:
150 g biely jogurt50 g jemný tvaroh2 lyžičky prášková želatínamed alebo iné sladidlo podľa chutidekorácie:
plátky limetky
postup prípravy
- Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
- Pomocou mixéra spracujeme mandle, kokos, kokosový olej a med do jednotnej hmoty, ktorú navrstvíme na dno formy. Odložíme do chladničky.
- Limetky odšťavíme az jednej nastrúhame kôru. V malom množstve limetkovej šťavy rozpustíme želatínu. Tvaroh, med, nastrúhané avokádo, napučanú želatínu, limetkovú kôru a šťavu vymiešame mixérom, navrstvíme na základ a odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny stuhnúť.
- Tvaroh, jogurt, med alebo iné sladidlo a napučanú želatínu v horúcej vode spojíme mixérom a navrstvíme na stuhnutú limetkovou vrstvu. Odložíme znovu do chladničky a necháme stuhnúť.
- Vrch ozdobíme mandľovými lupienkami, limetkou alebo kokosom podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!
Zdroj:Nejrecept.cz