Tento recept je z roku 1973 ak nevznikol ešte skôr
Budeme potrebovať:
Cesto:
350 g – hladká múka
200 g – margarín alebo maslo
150 g – kr. cukor
1 ks – vajíčko
2 ks – žĺtka
štipka – soľ
2 bal. – vanilkový cukor
2 lyžice – rum
150 g – mleté vlašské orechy
2 ks – bielka
na vylepšenie chuti citrónová kôra
Glazúra:
100 g – horká čokoláda
40 g – maslo
Postup:
1.
Maslo alebo margarín nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme vanilkový cukor, kr. cukor, soľ, citrónovú kôru, 2 žĺtka, 1 vajce, múku, rum. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.
2.
Z cesta vytvarujeme menšie guľôčky (veľkosť čerešne), ktoré ponoríme do bielka a obalíme ich v mletých vlašských orieškoch.
3.
Ukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
4.
Maslo vymiešame do peny a postupne, tenkým prúdom lejeme mierne teplú, rozpustenú čokoládu. Krémom lepíme guličky a môžeme podávať.
Zdroj: Coolinarika