Budeme potrebovať:
4 šálky – varená ryža
100 g – strúhaná mozzarella
100 g – šunka
1 ks – mrkva
2 lyžice – nasekaná petržlenová vňať
2 ks – vajcia
1 šálka – mlieko
150 g – smotanový syr
1 hrnček – nastrúhaný parmezán
soľ
korenie
Postup:
1.
Ryžu klasicky uvaríme v osolenej vode (ja ryžu varím ako cestoviny – do hrnca dám vodu a privediem ju k varu. Následne osolíme, pridáme ryžu a varím na najnižšom stupni 15 minút. Následne ryžu scedíme cez sito a nechám odkvapkať)
2.
Vo veľkej miske zmiešame uvarenú ryžu, nastrúhanú mozzarellu, nakrájanú šunku, nastrúhanú mrkvu, nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka v mlieku, smotanový syr a polovicu hrnčeka nastrúhaného parmezánu. Osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame a takto pripravenú zmes navrstvíme do zapekacej misky, ktorú sme dôkladne vymastili olejom.
3.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Tesne pred koncom vrch posypeme zvyšným parmezánom a zapečieme do zlata.
Zdroj: sovkusom.ru