Budeme potrebovať:
karfiol veľkosť cca 20cm
1/4 šálky vaječné bielka (cca 2 bielka)
1/2 šálky + 3/4 šálky (na vrch) odtučnený syr mozzarella – nastrúhaná
1 lyžica byliniek , pizza korenie, oregano, bazalka, čokoľvek podľa chuti
štipka čierného korenia
štipka soli
omáčka podľa chuti
Postup:
Zapneme si rúru na teplotu 190 stupňov. Karfiol očistíme a vložíme do mixéra. Mixujeme pokiaľ nemáme štruktúru, akú vidíte na obrázku. Ak tam budete mať niektoré kusy väčšie, tak to nevadí a je to v poriadku.
Karfiol vložíme do sklenenej misky a pečieme v rúre 20 minút. Vyberieme ho, vložíme do utierky a počkáme kým vychladne. Približne 15 minút.
Karfiol poriadne v uteráku zabalíme a vytlačíme tekutinu. Opakujeme niekoľko krát, aby sme sa zbavili tekutiny.
Teplotu rúry zvýšime na 230 stupňov. Karfiol, bielka, 1/2 šálky mozzarelly, bylinky, soľ a korenie poriadne premiešame. Hmotu dáme na papier na pečenie. Hrúbka by mala byť približne 0,5 – 1 cm.
Pečieme 18 minút. Vyberieme a na vrch dáme 3/4 šálky mozzarelly. Pečieme ešte približne 5 minút do zlatista. Syr môžeme aj vynechať. Narežeme na tyčinky a podávame s omáčkou.
Zdroj: Ifoodreal