Čokoládová (panna cotta) torta

74249877-6df903b04bcf45-full

Budeme potrebovať:

Cesto:

250 g – hladká múka
1 ks – vajíčko
60 g – práškový cukor
130 g – maslo
štipka – soľ
štipka – prášok do pečiva

Náplň:

1000 ml – smotana na šľahanie
60 g – kakao
150 g – práškový cukor
20 g – želatína (12 ks plátkov)
vanilka (alebo aróma)

Ďalej budeme potrebovať:

2 lyžice – marhuľový džem
4 lyžice – nasekané lieskové orechy
3 lyžice – kr. cukor

Postup:

1.

Zo surovín na cesto si spracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru formy (priemer 24 cm). Formu vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov a plát cesta pečieme po dobu cca 15 minút. Pred pečením cesto popicháme vidličkou.

2.

Krém: Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Cca 200 ml smotany zmiešame s kakaom, cukrom a vanilkou. Zvyšnú smotanu zohrejeme na ohni (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a vmiešame kakaovú smotanu – odstavíme. Vmiešame pripravenú želatínu. Necháme vychladnúť a jemne mixérom vyšľaháme. Vylejeme na upečené cesto a dáme do chladničky stuhnúť (2-3 hodiny).

3.

Boky cesta potrieme marmeládou a rukami navrstvíme oriešky, ktoré sme obalili v skaramelizovanom náleve (Z kr. cukru na panvici pripravíme karamel. Keď máme karamel hotový, pridáme nasekané orechy a premiešame.) Skaramelizované oriešky (alebo mandle) sa dajú zakúpiť v obchode – nájdeme ich pod názvom krokant. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dobrú chuť!

Zdroj: citromhab

You Might Also Like