Na prípravu budeme potrebovať:
1 šálku múky,
1/2 šálky masla,
1/2 šálky kr. cukru,
1/2 šálky mlieka,
2 vajíčka,
150 g Nutelly,
1 ČL vanilkového cukru,
1 PL kakaa,
1 ČL prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
700 ml sladkej smotany,
100 ml mlieka,
4 PL pr. cukru,
15 g želatíny.
Na prípravu glazúry I. budeme potrebovať:
50 g horkej čokolády,
50 g mliečnej čokolády,
1 ČL roztopeného masla,
2 PL rastlinného oleja.
Na prípravu glazúry II. budeme potrebovať:
100 ml smotany na šľahanie,
125 g horkej čokolády,
1 PL masla.
POSTUP:
Krok 1
Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, vanilku a nutelu. Dôkladne premiešame.
Krok 2
Postupne do vymiešanej hmoty pridávame múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes si rozdelíme na 2 časti. Obe zmesy nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 12-15 minút osobitne.
Krok 3
Pripravíme si krém. Želatínu si vložíme do 150 ml mlieka a necháme napučať. Napučanú ju zmiešame so zvyškom mlieka a poriadne premiešame.
Krok 4
Smotanu na šľahanie vymiešame spolu s pr. cukrom do pevnej hmoty a následne pridáme napučanú želatínu.
Krok 5
Pripravíme si glazúru. Všetky ingrediencie na glazuru I. si dáme do hrnca a šľaháme nad parou.
Krok 6
Jednu polovicu vyšľahaného krému si nanesieme na prvý plát cesta. Polejeme glazúrou I., navrstvíme zvyšný krém, zakryjeme druhým plátom cesta a následne navrstvíme glazúru II (Smotanu si zahrejeme v hrnci a pridáme čokoládu s maslom. Necháme rozpustiť a za stáleho miešania vymiešame hladký krém.).
Krok 7
Necháme odstáť v chladničke minimálne 2 hodiny, nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!