Budeme potrebovať:
– 300 g sušienky podľa chuti (oreo, bebe, maslové sušienky, …),
– 100 g rozpustené maslo,
– 200 g mascarpone alebo ricotta, prípadne jemný tvaroh,
– 100 g práškový cukor,
– 200 ml smotana na šľahanie,
– 1 ks citrón,
– 2 bal. čokoládový puding bez varenie (Olé puding Dr. Oetker),
– 150 ml smotana na šľahanie,
– čokoláda na ozdobu.
Postup:
1.
Sušienky podľa vašeho výberu dáme do mikroténového sáčka a valčekom na cesto ich poriadne rozdrvíme. Ak máte kuchynský mixér, môžete použiť aj ten. Pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si formu o rozmere 20 x 30 cm, na dno navrstvíme sušienkový základ a odložíme do chladničky.
2.
Mascarpone alebo ricottu alebo môžete použiť aj jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. V druhej miske vymiešame smotanu do tuhej šľahačky a jemne ju vareškou primiešame do mascarpone hmoty. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a kôru (citrón poriadne umyte saponátovou vodou a následne čistou vodou, dnešné citrusy z veľkoobchodov sú striekané rôznymi chemikáliami) a premiešame. Navrstvíme na sušienkovú hmotu a pekne uhladíme.
3.
Puding pripravíme podľa návodu na obale. Navrstvíme na mascarpone krém a pekne uhladíme. Na vrch navrstvíme vyšľahanú smotanu do tuhej šľahačky a ešte vrch posypeme čokoládou. Odložíme do chladničky na pár hodín a môžeme podávať.
Zdroj: Dzenetinatrpeza