suroviny
250 g staršie chlieb alebo sendvič
300 g ementál
50 g údená šunka alebo slanina
4 ks vajcia
500 ml mlieka
petržlenová vňať
soľ, korenie
tabasco omáčka
postup prípravy
- Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú poriadne vymažeme maslom. Rúru predhrejte na 200 stupňov.
- Chlebíček alebo sendvič nakrájame na tenké plátky, ktoré striedavo ukladáme so šunkou alebo slaninou a syrom do zapekacej misky.
- Vrch posypeme na kocky nakrájanou šunkou alebo slaninou, osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a tabascom.
- Vrch zalejeme rozšahanými vajíčkami s mliekom. Celý pekáč vložíme do druhého pekáča, ktorý sme naplnili horúcou vodou do polovice.
- Pečieme cca 30-40 minút.
Zdroj: Coolinarika