suroviny
cesto:
250 g polohrubá múka
80 g práškový cukor
2 ks žĺtky
štipka soľ
150 g mäkké maslo
500 g ovocia (jahody, čučoriedky a broskyne)
Kr. cukor na posypanie
sneh:
2 ks bielky
2 lyžicekr. cukor
práškový cukor na posypanie
postup prípravy
- Múku premiešame s cukrom, pridáme žĺtky, soľ, maslo a všetko spracujeme do cesta. Rozvaľkáme ho na placku, vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie tak, aby cesto malo vyvýšené okraje, a dno poprepichujeme vidličkou.
- Korpus koláče predpečieme, kým nechytí farbu (170 st. Cca 10 minút).
- Potom na neho poukladáme ovocie, ktoré posypeme podľa chuti Kr. cukrom a dáme dopiecť (cca 15 minút).
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame Kr. cukor a tesne pred dopečením rozotrieme na koláč a dopečieme (cca 10-15 minút).
- Nakoniec múčnik jemne pocukrujeme a môžeme podávať.
Môj blog: Adkin recepty