suroviny
400 g tvaroh
200 g cukor
400 g kyslá smotana
150 g maslo
200 g sušienky
2 bal.Želatína
100 g čokoláda
75 ml smotana na šľahanie
postup prípravy
- Základom sú rozmixované sušienky, do ktorých pridáme rozpustené maslo. 200 g sušienok rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Základ navrstvíme na dno okrúhle tortovej formy a odložíme do chladničky.
- Kým základ tuhne v chladničke, pripravíme si tvarohové plnky.
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh, cukor a kyslú smotanu zmiešame v miske, pridáme napučanú želatínu a rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu (čokoládu sme rozpustili v smotane na šľahanie).
- Na sušienkový základ striedavo vrstvíme tmavú a svetlú náplň a vytvoríme tak “zebrovanie”. Na vrchu urobíme čiary špáradlom (od vonkajšieho okraja k stredu a naopak).
- Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Zdroj: apovarí