Vynikajúce krehké trubičky, plnené karamelovým krémom. Mňam!
Budeme potrebovať (60 porcií):
500 g – hladká múka
200 g – práškový cukor
3 lyžice – tekutý med
1/4 lyžičky – sóda bikarbona
3 ks – žĺtka
100 g – Hera
Náplň:
300 g – kryštálový cukor
200 ml – smotana na šľahanie
300 ml – mlieka
1 bal. – zlatý klas / vanilkový puding DrOetker
1 bal. – vanilkový cukor DrOetker
300 g – maslo
200 g – tmavá čokoládová poleva
Budeme potrebovať:
1.
Cesto: všetky suroviny na trubičky spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade asi hodinu odpočinúť. Potom premiesime a rozvaľkáme na tenko, asi 2 mm, vykrajujeme kolieska o priemere 6 cm. Trubičky potrieme maslom a natáčame vykrojené kolieska. Upečieme pri teplote 180 ° C. Hneď po vytiahnutí z rúry ich stáčame, nakoľko neskôr by sa lámali.
2.
Náplň: 300 g kryštálového cukru skaramelizujeme, zalejeme šľahačkovou smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí. Odložíme, občas premiešame, kým nezhustne. Mlieko uvaríme so Zlatým klasom / pudingom a vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť.
3.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po troške vychladnutý puding a karamel. Vyšľaháme na hladký krém.
4.
Konce trubičiek namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Plnku naplníme do cukr. vrecka a plníme pripravené trubičky. Treba ich urobiť trochu v predstihu, aby zmäkli. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept