Smotanová pizza s cesnakom

81069439-0952d894a00945-680

Cesto:

2,5 dl voda
50 dkg polohrubá múka
5 dkg droždia – čerstvé
1 lyžička soľ
1 lyžička kr. cukor
2 lyžice olivový olej

Základ:

3 dl smotana
5 strúčiky cesnak
2 ks veľká cibuľa červená
40 dkg kukurice
10 dkg slanina
10 dkg šunka
20 dkg syr


 POSTUP:

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom.

Droždie si pridáme do vody spolu s cukrom a necháme ho vykvasiť.

Ostatné ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hodinu.

Vykysnuté cesto si dáme na plech, potrieme ho kyslou smotanou, ktorú sme si zmiešali s prelisovaným cesnakom.

Šunku, slaninu, cibuľu si nakrájame na malé kúsky a dáme ich na smotanový základ. Posypeme kukuricou a dáme piecť do rúry. Tesne pred koncom posypeme strúhaným syrom a necháme ho rozpustiť.

Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty

You Might Also Like