Na prípravu cesta budeme potrebovať:
500 ml mlieka,
200 g kr. cukru,
250 g polohrubej múky,
3 PL oleja,
4 PL džemu,
2 PL kakaa,
2 ČL jedlej sódy.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
500 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
150 g pr. cukru,
3 PL hladkej múky,
2 balíčky vanilkového cukru,
20 g masla.
POSTUP:
Všetky ingrediencie na prípravu cesta zmiešame v jednej miske a pomocou mixéra vyšľaháme tuhé cesto. Z pripravenej masy si upečieme 4 pláty cesta. Pečieme pri teplote 180 – 200 stupňov, približne 5-8 minút. Či je cesto upečené, vieme vtedy, keď prstom pritlačíme na kôru cesta a cítime, že je ako guma.
Cesto by sa malo pekne oddeľovať od papiera na pečenie. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku. Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor, múku a puding. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
Maslo si vyšľaháme do peny, pridáme poriadne vychladený puding a pomocou mixéra rozmixujeme.
Na prvý plát cesta natrieme plnku, položíme druhý plát cesta a takto to opakujeme až do položenie posledného plátu.
Vrch ozdobíme, necháme schladiť, narežeme na rezy a podávame.
Zdroj: coolinarika.com