Citrónová pasta do rôznych krémov

68319756_3585b834e34c65_full

suroviny

3 ks žĺtky
1/2 ks citrón – kôra
60 ml citrónová šťava
120 g práškový cukor
20 g kukuričný škrob
50 g maslo

postup prípravy

 
  1. Žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, cukor a škrob vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme a vymiešame do peny.
  2. Odstránime a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo a vareškou premiešame. Prepasírujeme cez jemné sito.
  3. Môžete použiť aj viac citrónovej šťavy a kôry, záleží na tom, ako silnú pastu chcete mať. Namiesto citróna môžete použiť napríklad pomaranč alebo limetku.

Zdroj:  aaCitromhab

You Might Also Like