suroviny
Budeme potrebovať:
300 g kvalitná horká čokoláda (70%)
8 ks vajcia
100 g práškový cukor
150 ml smotana na šľahanie
2 lyžice kakao
50 ml amaretto likér
postup prípravy
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme kvalitné horkú čokoládu.
- Oddelíme žĺtok od bielka. K žĺtkom pridáme cukor a mixujeme, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme kakao, likér a znovu spolu spojíme. Za stáleho miešania pridáme ku čokoláde.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a jemne ju vmiešame k čokoládovej hmoty.
- Bielky vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuhého snehu a primiešame ich do čokoládovej hmoty.
- Takto pripravenú hmotu navrstvíme do väčšej misky a vložíme ju do chladničky na minimálne 2 hodiny.
Zdroj: Koolinar