Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši

75322323_192f7d1e6f4775_full

suroviny

Lokša:

1 kg varených zemiakov
300 g polohrubá múka
100 g bravčová masť
podľa chuti soľ

Kuracie soté:

500 g kuracie prsia
1 ks cibuľa
podľa potreby olej
2 strúčiky cesnaku
1 konzerva kukurice
podľa chuti soľ
1-2 lyžičky pálivá paprika
biele mleté korenie

postup prípravy

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme, nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Urobíme z cesta valček, rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky, hrúbka asi 3 mm. Poprepichujeme nožom.Opekáme na suchaj panvici z každej strany. Po vybraní každý potrieme masťou alebo maslom.

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky.Ochutíme pálivou paprikou, cesnakom, soľou a korením.Necháme chvíľu odležať v miske.

V kastróle na 1 lyžici oleja speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Po 2-3 minútach pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán domäkka asi 10 minút.

K mäsu primiešame kukuricu a ešte trosku povaríme.

Hotovým soté naplníme pripravené lokše. Podávame samotné alebo so šalátom.

Zdroj:Nejrecept.cz

 

You Might Also Like