600 g hovädzej roštenky
50 g brusníc
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka
olej
paradajková omáčka
hovädzí vývar
1 cibuľa
cestoviny
šalát
Postup:
1.Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme v širšom hrnci na oleji z obidvoch strán.
2.Pridáme paradajkovú omáčku, podlejeme trochou vývaru, premiešame a pod pokrievkou udusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývar. Ku koncu dusenia do hrnca pridáme brusnice a krátko povaríme.
3.Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme ju v hladkej múke a opečieme v panvici na rozpálenom oleji. Udusenú roštenku podávame s uvarenou cestovinou a s opečenou cibuľou.
Zdroj:dobre jedlo