Potrebujeme:
300 ml mlieka
2 lyžice kryštálového cukru
10 g pudingového vanilkového prášku
2 vajcia
60 g piškót
2 lyžice práškového cukru
10 g masla
4-5 broskýň
tuk na vymastenie formy
Postup:
1.Kryštálový cukor a pudingový prášok rozmiešame v 270 ml mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po vychladnutí primiešame žĺtok rozmiešaný vo zvyšnom mlieku.
2.Do vymastenej zapekacej formy rozložíme piškóty, zalejeme krémom a v mierne vyhriatej rúre na 170 stupňov Celzia pečieme 15 minút.
3.Olúpané broskyne nakrájame na plátky. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme cukor.
4.Broskyne uložíme na krém, prikryjeme snehom a pri 150 stupňoch Celzia pečieme 5 až 6 minút dozlatista.
Zdroj:dobre jedlo