Potrebujeme:
3 krajce zemiakového chleba
150 g údenej krkovičky v plátkoch
3 uvarené prepeličie vajcia
1 cuketa
pol šalátovej uhorky
2 mladé cibuľky
petržlenová vňať na ozdobenie
Na šampiňónový dip:
500 g čerstvých šampiňónov
2 lyžice olivového oleja
1 malá cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
1.Na rozohriatom oleji poduste ošúpanú, pokrájanú cibuľu a očistené šampiňóny pokrájané nadrobno. Osoľte, okoreňte a prikryté duste asi 10 minút.
2.Na celú plochu chleba položte plátky krkovičky, šampiňónový dip, kolieska opečenej cukety alebo ošúpanej uhorky, mladé cibuľky nakrájané na šikmé pásiky a navrch polovice vajec.
3.Ozdobte petržlenom a dochuťte nahrubo pomletým čiernym korením.
Zdroj:dobre jedlo