Lenivé lasagne – cuketová dobrota

48995710_40ebd4a6523b75_680

Chutná rýchla večera. Obohaťte lasagne o cuketu a uvidíte, akú chutnú večeru pripravíte. Nebíčko v papuľke.

suroviny

500 g mleté mäso
2 ks cibule
1 bal.Paradajkové pyré
200 g cestovina – podľa vlastného výberu
3 ks menšie cuketa
150 g syr
1 ks vajce
250 m lmlieko
1 ks paradajka
soľ, korenie, petržlenová vňať

postup prípravy

  1. Dáme variť cestovinu – klasicky do osolenej vody.Uvaríme ju al dente.
  2. Na rozpálenom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme paradajkové pyré, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľ a korenie. Krátko restujeme.
  3. Cuketu umyjeme a nakrájame na 1 cm kolieska. Cuketu na suchej panvici z oboch strán opečieme a vyberieme.
  4. Pripravíme si formu na pečenie. Dno vymažeme maslom.
  5. Ešte horúce cestoviny zmiešame s polovicou nastrúhaného syra a navrstvíme ich do formy. Na cestoviny navrstvíme mäsovú zmes. Poukladáme na kolieska nakrájanú a opraženou cuketu.
  6. Vajíčko vymiešame s mliekom a touto mliečnou zmesou zalejeme naplnený pekáč.
  7. Vrch posypeme druhou polovicou syra, poukladáme na plátky nakrájané paradajky, ktoré okoreníme a osolíme a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 35 minút.

Zdroj:  Vk

You Might Also Like