Kurací rezeň v zemiakovom kabátiku, ktorý nesmie chýbať na nedeľnom obede

72460330_011b7045c79c75_210

Skvelá inšpirácia na nedeľný obed. Tradičné rezne už sú klasikou, preto treba vymyslieť niečo originálnejšie. Dajte mäsku kabátik a nový obed je na stole. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša alebo zemiakový šalát s majonézou.

Potrebujeme:

 500 g kuracie prsia
650 g zemiaky
1 vajíčko
3 strúčiky cesnaku
300 ml rastlinného oleja
múka
soľ a čierne korenie

Postup:

1.
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme.

2.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme múku, vajíčko, nasekaný cesnak, trocha soli a čierneho korenia.

3.
Kuracie plátky obalíme v múke a v zemiakovej hmote. Pomôžeme si lyžicou, aby zemiaky ostali na mäse.

4.
Ukladáme zemiakovou stranou na rozpálený olej do panvice. Znova navrstvíme na hornú časť mäsa zemiaky a pečieme dozlata.

Zdroj: Vk

You Might Also Like