Potrebujeme:
250 g mascarpone
200 g horkej čokolády s 86 % obsahom kakaa
150 g medu
50 g kandizovaného zázvoru
Postup:
1.Čokoládu nalámeme, vložíme do misky a necháme rozpustiť nad horúcim vodným kúpeľom.
2.Do misky dáme mascarpone, med a prilejeme horúcu čokoládu. Šľaháme, kým nezmiznú všetky hrudky mascarpone.
3.Zázvor nasekáme najemno a polovicu z neho vmiešame do čokoládového krému.
4.Papierové košíčky (nízke, s priemerom 4,5 cm) rozdelíme vždy po dvoch na plech (aby sa neroztvárali) a naplníme ich krémom. Povrch ozdobíme zvyšným nasekaným zázvorom.
5.Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním necháme chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote.
príprava 20 min. + chladnutie 1,5 hod.
Dobrú chuť.
Zdroj:Gustoe.sk