Potrebujeme:
Cesto:
2 vajcia
150 g cukru
20 g kakaa
50 ml oleja
2 dl mlieka
200 g polohrubej múky
0,5 PDP
Krém:
900 g tvarohu
180 g cukru
1 vanilínový cukor
kôra z 1 citróna
2 PL krupice
Pomarančová želatína:
7 dl malinovky s pomarančovou príchuťou
2 balíky vanilkového pudingu
70 g cukru
Postup:
1. Zapneme si rúru na 180°C, plech si vymastíme olejom.
Celé vajcia si vymiešame s cukrom a kakaom.
Pridáme olej, potom mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vlejeme na plech a pečieme. Cesto kontrolujeme “špajlovou metódou”.
2. Krém: Všetky suroviny si zmiešame, vylejeme na vychladnuté cesto, uhladíme.
3. V 2 dl malinovky si rozmiešame cukor a pudingový prášok.
Zvyšok malinovky privedieme k varu, prilejeme rozpustený pudingový prášok a
za stáleho miešania privedieme k varu.
4. Ešte teplú želatínu vylejeme na vrch krému a uhladíme.
Necháme vychladnúť. Keď je želatína stuhnutá, krájame kocky.
Dobrú chuť.
Zdroj: citromhab