Potrebujeme:
cesto:
3 vajcia
3 lyžice Cukor
1 dl olej
1,5 dl mlieka
5 lyžice múky
Náplň 1:
1/2 prášku do pečiva
3 dl šťavy kompót broskýň
2 dl vody
1 vanilkový cukor
2 vanilkový puding
2 lyžice Cukor
Náplň 2:
2 dl smotany
3 dl jogurt vanilka
500-600 gr broskyne z kompótu
1 sáčok želatíny
100 g práškového cukru
Postup:
1
Zmiešajte vajcia s cukrom, pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešajte.
Do kruhovej formy dame papier na pečenie, zalejeme pripravenú zmes na cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 * C po dobu asi 15 až 20 minút.
2
V miske spojiť šťavu z kompótu, vanilkový cukor, 1 dl vody a cukru, dať na sporák variť.
Vanilkový puding s 1 dl vody nalejte do precedenej šťavy a varíme za stáleho miešania- náplň zhustne.
3
Želatína zaliať 4 lyžicami studenej vody a necháme napučať.
Broskyne bez šťavy ešte jemne nasekať, pridáme ich do sladkého krému po troche, pridajte jogurt a cukor, a zmiešajte.
Želatínu rozpustíme na miernom ohni, pridajte smotanu, pridáme nakrájané broskyne,zatrepať.
4
Vychladnuté cesto zalejeme horúcou náplňou 1 a nechajte ju tam, kým nestuhne. Potom naneste náplň 2, narovnajte ho a dajte do chladničky vychladnúť.
Dobrú chuť .
Zdroj:Coolinarika