Potrebujeme:
Náplň:
150g marhuľový džem
POLEVA
1/4 hrnčeka voda
1/2 hrnčeka cukor múčka
100 g kvalitná horká čokoláda
150 g marhuľový džem
CESTO
6 ks vajec
150 g čokolády na varenie
150 g hladkej múky
135 g masla
125 g cukor múčka
Postup:
Pripravíme si cesto. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky z 6 vajec zmiešame s cukrom a šľaháme do peny. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme tuhý sneh. Do čokoládovej hmoty vmiešame preosiatu múku, žĺtky s cukrom a sneh. Cesto pečieme v predhriatej rúre na stredný stupeň.
Po upečení a vychladnutí tortu uprostred prerežeme a natrieme rozohriatym marhuľovým džemom.
Pripravíme si polevu. Vodu zmiešame s cukrom a privedieme do varu, pridáme posekanú čokoládu, znížime teplotu a varíme 5 minút. Sacher tortu polievame čokoládovou polevou.
Viedenskú Sacher tortu necháme stuhnúť a môžeme servírovať. Podľa chuti tortu zdobíme šľahačkou.
Zdroj:Varenie cz.