Potrebujeme:
Broskyňová zmes:
490 g broskýň
40 g cukru
Syr zmes:
250 g jogurtu
80 g kyslej smotany
40 g cukru
100 g mascarpone
Chrumkavá zmes:
40 g nasekane mandle
40 g nasekané vlažské orechy
100 g ovsených vločiek
70 g medu
1 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice oleja
Postup:
Najprv pripravte chrumkavú zmes:
Na panvici bez tuku krátko osmažte vlašské orechy a mandle, potom ich viberieme.
V rovnakej panvici rozohrejeme olej, tam posmažíme minútu alebo dve ovsené vločky, do vločiek pridajte citrónovú šťavu , mandle a orechy.Zložíme zo sporáka, a dobre premiešame.
Zmes vysipeme na papier na pečenie a nechajte vychladnúť.
Broskyňová zmes:
Broskyne a cukor rozmixujeme, necháme odpočívať.
Syrová zmes:
Všetky ingrediencie vymiešame dokopy, Všetko pekne do hladka.
Striedame prvú broskyňovú zmes, syrovú zmes, chrumkavú zmes striedame až do konca.
Zdobíme podľa chuti.
Ochladíme asi 4-5 hodín a potom si môžete vychutnať fantastickú chuť.
PS: Miesto broskýň môžete použiť akékoľvek ovocia, alebo ovocnej zmesi podľa chuti.
Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika