Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
1 ks sendvič
130 g rastlinné maslo
100 g šunka
100 g údené mäso
100 g tvrdý syr
2 ks uvarené vajce natvrdo
2 ks kyslá uhorka
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibuľa
3 PL sardelová pasta
2 PL dijonská horčica
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ
Postup:
1
Konce sendviča odrežeme, striedku vyberieme a časť si necháme na prípadné zahustenie plnky. Maslo ochutíme sardelovou pastou a horčicou. Dobre vymiešame, pridáme posekané vajcia, cibuľu, na kocky pokrájanú šunku a údené mäso.
2
Syr nastrúhame nahrubo, uhorky a papriky na malé kúsky. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou podľa potreby. Ak je plnka riedka, môžeme pridať striedku zo sendviča.
3
Sendvič postavíme na výšku a naplníme plnkou, ktorú dobre pritláčame smerom nadol.
4
Naplnený sendvič dáme stuhnúť do chladničky. Podávame ho nakrájaný na plátky a ozdobený ľubovoľnou zeleninou.
5
NÁŠ TIP: Ak nemáte sendvič, môžete naplniť aj bagetu.
Dobrú chuť.
Zdroj: časpreženy sk.