Pastiersky koláč

zemiak

Potrebujeme:

ZÁKLADNÉ SUROVINY :

600 g miešané mleté mäso
3 ks mrkva
3 ks petržlen
1 ks cibuľa
50 ml olej

KAŠA:
1 kg zemiaky
3 ks vaječný žĺtok
100 g maslo
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

1
Cibuľu, mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V hrnci ohrejeme olej, na ktorom speníme cibuľu. Pridáme mrkvu s petržlenom a krátko opečieme.
2
Nakoniec pridáme mäso, sprudka opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a prikryté na miernom ohni za občasného premiešania podusíme domäkka.
3
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a povaríme v osolenej vode domäkka.
4
Po uvarení zlejeme, popučíme a pomocou metličky vyšľaháme na kašu. Do zemiakovej kaše zašľaháme žĺtky a na kúsky nakrájané maslo. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
5
Do misy vhodnej na zapekanie dáme podusené mäso. Naň nanesieme zemiakovú kašu a vrch uhladíme.
6
Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 190 °C. Po upečení vyberieme, necháme mierne vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť.

Zdroj:časpreženy sk

You Might Also Like