Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
2 balíčky mrazené gaštanové pyré
8 ks vajce
1 balíček gaštanové pyré
250 ml šľahačková smotana
125 g Mascarpone
6 ks mäkká hruška
8 ks vajce
1 balíček gaštanové pyré
250 ml šľahačková smotana
125 g Mascarpone
6 ks mäkká hruška
OSTATNÉ SUROVINY:
kyslejší džem na potretie
POSTUP
1
Žĺtky zľahka prešľaháme, rozdrobíme do nich rozmrazené gaštanové pyré a vymiesime dohladka.
2
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne ho vmiešame do gaštanovo-žĺtkovej masy a všetko vylejeme do formy vymastenej maslom. V rúre predhriatej na 180 °C znížime teplotu na 160 °C a pečieme 45 minút.
3
Vychladený korpus pozdĺžne prerežeme. Spodnú časť potrieme džemom a poukladáme naň očistené rozštvrtené hrušky. Podľa chuti môžeme pridať pár kvapiek rumu.
4
Nakoniec vyšľaháme šľahačku. Kým ešte nie je celkom tuhá, nadrobíme do nej kocku pyré, pridáme mascarpone a došľaháme dotuha.
5
Asi dve tretiny krému rozotrieme na spodný korpus s hruškami, zakryjeme ho vrchným dielom a potrieme zvyšným krémom. Dezert necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
6
TIP: Ak chceme mať istotu, že sneh bude dokonale tuhý, treba pracovať so studenými bielkami. Misa i hnetač musia byť úplne suché.
Dobrú chuť.
Zdroj:recepty sk