Kalorická bomba pre každého milovníka sladkosti.
Potrebujeme:
Korpus:
250 g kakaových sušienok
40 g masla
100 ml ovocného džúsu
30 g horúcej čokolády v prášku
Krém:
250 g smotanového syra
50 g práškového cukru
150 g Nutelly
500 ml smotany na šľahanie
Poleva:
150 g horkej čokolády
150 ml 40% smotany
Postup:
- Rozdrvte sušienky a zmiešajte ich s rozpusteným maslom, džúsom a čokoládovým práškom. Vytvorte jemné cesto, ktorým vyložte guľatú formu s priemerom 26 cm. Dajte formu do chladničky.
- Rozpustite nutellu a dajte zatiaľ bokom. Rozšľahajte smotanový syr s práškovým cukrom a rozdeľte krém na polovice. Vyšľahajte smotanu do tuha a vmiešajte do jednej z polovíc. Do druhej polovice krému vmiešajte rozpustenú nutellu.
- Na korpus navrstvite najskôr biely a potom nutellový krém. Uložte opäť do chladničky.
- Smotanu na polevu zohrejeme v kastróliku, nesmie sa však variť, úplne stačí horúca.Nalámať do tepluvzdornej misy čokoládu na kúsky a zalejte smotanou. Nechajte 5 minút stáť, potom rozmiešajte dohladka a nalejte na vrch krému.
- Nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny ztuhnúť a podávajte.
Dobrú chuť:
Zdroj:Coolinarika