Potrebujeme:
– 350 – 400 gr. sliviek , vykôstkovaných;
– 200 gr. tmavá čokoláda;
– 200 gr. vlašské orechy
Príprava:
Čokoládu rozdeliť na malé kúsky, pridá sa k nej, ak chcete, vanilka a štipka kajenského korenie, rostopíme vo vodnom kúpeli. Pokiaľ sa nám stopí čokoláda umyjeme slivky dobre vysušíme a vtlačíme jadierka orechov.
Ponorte každú plnenú slivku do rozpustenej čokolády, vyberieme ju špáradlom a položíme na plech a necháme stuhnúť. Vložíme do chladničky a necháme úplne stuhnúť.
Veľmi chutný a zdravý dezert, ktorý bude originálnou alternatívou sladkosti a neškodia detským zúbkom alebo vašej postave
Zdravú dobrú chuť.
Zdroj: domohozyajka com