Potrebujeme:
-
Cesto:
250 g hladkej múky
100 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 vajce
100 g maslaKrém:
2 vanilkové pudingy
500 ml mlieka
200 g kryštálovy cukor
900 g kyslej smotanyŽelatina:
1 želatina zo sáčku
300 g jahôdPostup:
Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto, čím získate kompaktnú zmes. Zabaľte do priehladnej fólie a dajte do chladničky na 20 minút.
Tortovú formu (26 cm), potrite tukom, posypte múkou. Cesto rovnomerne roztiahnite až po okraj formy.
Rozmiešajte puding a cukor s trochou mlieka, zvyšok mlieka privedieme k varu a pridáme puding. Varíme po dobu niekoľkých minút do zhustnutia.
Do horúceho pudingu pridáme kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.
Krém naleje do formy a pečieme asi 25 minút (v závislosti na rúre) pri 170 ° C.
Po ochladení nakrájame jahody a zalejeme želatínou zo sáčku ktorú sme pripravili podľa návodu.
Necháme odstáť v chladničke aspoň 4-5 hodín.
-
Podávame za studena so šálkou kávy, dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika.com