Taliansko je známe svojou kuchyňou: cestovín, pizze, ravioli a rizoto. Ale to nie je celý zoznam jedál, ktoré sú od Talianov lahodné. Sú známi aj rado svojich vynikajúcich polievok. Jednu z nich vám chceme ponúknuť.
Delikátna kuracia polievka určite stojí za spomienku. Tento pokrm je veľmi chutný a ľahký. Neveríte mi? Tak to vyskúšajte z nášho receptu.
Potrebujeme:
- 1,5l kurací vývar
220 g kuraťa
3 ks. vajíčka
koriander
petržlenová vňať
1 ks.cibuľa
1 ks.mrkva
1 polievková lyžica múka
5 čaj. l.olivový olej
3 ks. hríby
soľ
mleté čierne korenie
1 ks. bobkový list
Postup:
- Dobre umyjeme zeleninu. Mrkvu nakrájame na krúžky, kocky alebo tenké plátky.
- Jemne nakrájame cibuľu a huby.
- Predhrejeme panvicu s rastlinným olejom. Osmažíme cibuľu domäkka. Korenie a soľ. Pridáme mrkvu, huby a múku. Všetko dobre premiešame.
- Pridáme kurací vývar, privedieme k varu a pridá sa zmes z panvice.
- V samostatnej miske rozšľaháme vajcia s petržlenovou vňaťou.
- Zohrejeme olej na panvici, nalejeme vaječnú zmes. Osmažíme ju na oboch stranách.
- Narežeme na prúžky.
- Kuracie mäso bez kostí a kože, bobkový list, vaječné prúžky, pridáme do vriaceho vývaru. Varíme polievku po dobu 15 minút.
Aromatická polievka je hotová. Ako Taliani hovoria: Buon Appetito! K talianskej polievke je najlepšia ciabatta alebo focaccia, ale podla naších zvykov je to chlieb!
Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom ru