Potrebujeme:
Cesto:
250 g múky hladkej
1 žĺtok
110 g masla
1,5 polievkovej lyžice ľadová voda
1 polievková lyžica cukor
štipka soli
Plnka:
100 g kyslej smotany
150 g smotany s ľubovoľným obsahom tuku
2 vajcia
50 g cukru
2-3 jablka
Postup:
- Do múky pridáme jemne nasekané maslo, vyhnetieme rukami cesto. Pridáme vodu, žĺtok, soľ a cukor. Cesto by malo byť elastické, vyvaľkáme a dáme do tortovej formy na pečenie. Popicháme vidličkou na niekoľkých miestach a uložíme do chladničky asi na 30 minút.
- Na plnku: zmiešame kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu s cukrom a pridáme rozšľahané vajcia s vidličkou.Vznikne základný krém.
- Jablká dobre umyjeme, vyberieme jadrovník a narežene na tenké plátky. Môžete ich poliať citrónovou šťavou posypať škoricou. Jablká prekladáme cez seba, aby vytvárali vzor.
- Pečieme pri 170°C asi 35-40 min. Posypeme tortu so škoricou a práškovým cukrom. Necháme tortu oddýchnuť 2-3 hodiny. Počas tejto doby, náplň nasiakne jablká a všetky chute.
Zdroj: takprosto cc