Chutné čokoládové “zemiaky”

čokozem

Potrebujeme:

500 g rozdrobených sušienok (piškóty)
400 ml kondenzované sladené mlieko
200 g maslo
100 g tmavá čokoláda
50 g kakaový prášok
30 ml koňak
20 g kandizované ovocie

Postup:

  1. Zmiešame kakaový prášok a kondenzované mlieko do hladka. Pridáme nakrájané maslo. Ohrejeme na miernom ohni. Odstránime z tepla, až kým sa maslo úplne nerozpustí.
  2. Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Pridáme polovicu čokolády do varenej hmoty. A do nej nalejeme brandy. Pridáme kandizované ovocie.
  3. Vysypeme do tejto zmesi sušienky a vypracujeme hmotu na” zemiaky”. V prípade, že hmota je skôr suchá, nalejeme niekoľko lyžičiek mlieka.
  4. Teraz môžeme tvarovať “zemiaky”.
  5. Kandizované ovocie môže byť použité ako ozdoba. Alebo nahradíme túto prísadu vlašskými orechami.
  6. Zostávajúcu rozpustenú čokoládu trochu ohrejeme a natrieme vrch guliek.
  7. Dáme “zemiaky” do chladu asi na  20-30 minút.
    Dobrú chuť.
    Zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like