Potrebujeme:
cesto:
300 g múky
200 g masla
3 lyžice cukru
štipka soli
2 lyžice studenej vody
krém 1
200 g bielej čokolády
4 dcl smotany na šľahanie
1 sáčok želatíny
krém 2
3 dcl smotany
2 dcl kyslej smotany
1 sáčok želatíny
jahodová príchuť
pusinky:
2 bielky
170 g cukru
Postup:
-
Zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
-
Dáme do formy 20x30cm. Pečieme pri teplote 170 stupňov po dobu asi pol hodiny.
-
Pripravíme si prvý krém zohrejeme si smotanu, roztopíme v nej bielu čokoládu. Dáme všetko do chladničky vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme na krém. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale , pridáme smotanu. Zalejeme krémom upečené cesto.
-
Očistíme jahody a rozložíme na krém.
-
Na druhý krém zmiešame smotanu, pridáme kyslú smotanu, želatínu a pár kvapiek arómy lesných plodov pre farbu a rozmiešame. Rozotrieme na jahody a necháme vychladnúť.
-
Na pusinky rozmixujeme bielky s cukrom, keď bielka dobre stvrdnú vložíme zmes do zdobiaceho vrecka a robíme kôpky podla želania na pečúci papier. Pečieme pri 130 ° po dobu asi jednej hodiny.
Zdroj: coolinarika com