Potrebujeme:
na cesto:
100 g masla
100 g horkej čokolády
60 g hladkej múky
40 g kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
4 vajcia
150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
krém:
1 čokoládový puding
50 g cukru
500 ml mlieka
150 ml smotany na šľahanie
na dekoráciu:
50 g postrúhanej čokolády
Postup:
- Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
- Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny.
- Do vymiešanej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa.
- Vylejeme na plech (30 x 18 cm), ktorý sme potreli maslom a posypali múkou.
- Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 ° C.
- Puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme puding a natrieme na korpus.
- Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme v chlade 2 – 3 hodiny.
Rada: Ak sa na pudingu počas chladenia vytvorí kožka, odstránime ju pridaním smotany.
Zdroj: coolinarika com