Svieži šalát z bulguru

bulg

Tento šalát z bulguru je inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Potrebujeme:

100 g Bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 PL olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL  vegety
soľ,a korenie podľa chuti

 

Postup:

  1. Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým si nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  2. Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme vegetou a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Podávanie: Podávame na listovom šaláte s citrónom.

 Rada: Nezabudnite vmiešať maslo, ktoré zjemní chuť bulguru.

Zdroj:coolinarika com

You Might Also Like