Potrebujeme:
250g syr ricotta
2-3 lyžice petržlenu (nakrájaného)
1/4 šálky parmezán (čerstvo nastrúhaný )
1 vajce
250 g syr mozzarella
300 ml salsa (domáca alebo zakúpená)
1 čajová lyžička olivový olej
2-3 malé listy bazalky (nakrájaná)
3-4 cukety
strúhanka
čerstvo mleté čierne korenie a soľ
Postup:
Predhrejeme rúru na 180 °C.
Zmiešame v miske ricotta syr, petržlen, parmezán, vajcia, strúhanku, soľ a korenie.
Cuketu umyjeme a nakrájame ich na tenké pozdĺžne prúžky (nástrojom”, ktorý bežne používate na syr).
Salsu zmiešame s olivovim olejom a pridáme nasekané lístky bazalky,soľ a korenie.
Dno nádoby naplníme salsov a posypeme trochou strúhanky .
Jeden plátok cukety za druhým opatrne natrieme zmesou ktorú sme si zmiešali v miske s rikottov a posypeme mozzarellou opatrne ich zrolujeme .
Jednu rolku ukladáme tesne vedľa druhej po celom pekáči.
Vrch každého valca portieme trochou salsi a po celom vrchu posypeme mozzarellu a parmezán.
Umiestnime pekáč do rúry odkrytý, po 10 minútach zakryjeme hliníkovou fóliou a vrátime do trúby na 20 min. piecť.
Odstránime fóliu, a zapečieme ešte 5-6 minút. Cuketa bude mať menej šťavy, nevadí to má tak byť.
Pečené cukety necháme trochu vychladnúť a potom môžeme podávať.
Zdroj: coolinarika com