Potrebujeme:
150 g proso gold field
70 g listový špenát
50 g brusnice
1 granátové jablko (150 g)
70 g orechov
zálievka:
50 ml olivového oleja
2 lyžice jablčného octu
1 polievková lyžica horčice
1 lyžica medu
soľ,
vegeta, čierne korenie
Postup
Proso varíme v osolenej vode (15 minút), scedíme, rozhrnieme vidličkou a necháme vychladnúť.
Do vychladeného pridáme nakrájaný špenát na prúžky, vlašské orechy, nahrubo nasekané brusnice a granátové jablko.
Pripravíme omáčku z olivového oleja, jablčného octu, horčice, med, soľ a korenie. Nalejeme do pripraveného šalátu všetko zľahka premiešame.
Šalát ozdobíme nahrubo nasekanými orechmi, brusnicami a granátovým jablkom ihneď podávajte. Veľmi zdravý a svieži šalát, dobrú chuť.
Zdroj: Coolinarika com