Jednoznačne najlepšie kokosové ježe ktoré si vyžadujú len niekoľko prísad.
Potrebujeme:
Cesto:
2 celé vajcia
300 g cukru
100 g masla
2 dcl mlieka
300 gramov múky
1 prášok do pečiva
Poleva:
2 dcl mlieka
100 g masla
150 g čokoláda
Na obaľovanie:
Strúhaný kokos
Postup:
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo a znova vyšľaháme. Ďalej pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva premiešame. Zmes nalejeme do vopred vymasteného pekáča pečiemepri teplote 200 °. Pečieme do zlatohneda, odskúšame špáradlom či je cesto upečené.
-
Mlieko, maslo a čokoládu roztopíme. Necháme vychladnúť. Ak by bola poleva hustá pridáme trochu mlieka.
-
Upečené cesto necháme vychladnúť, nakrájame na kocky. Ručne máčame v poleve a obaľujeme v kokose. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
Zdroj:coolinarika.com