Potrebujeme:
- 700 až 800 g kuracích pŕs
150-200 g šampiňónov
150 až 170 g smotany
3 ks. vaječné bielka
20 g želatíny
podľa chuti soľ
čierne korenie(mleté)
0,5 čaj lyž. mletej červenej papriky.
1 čaj. lyžička koriandru
0,5 čaj. lyžičky.muškátový oriešok
4 strúčky cesnaku
Postup:
- Kuracie prsia si pomelieme na mlinčeku na mäso.
- Nakrájame čerstvé huby na malé kocky. Pridáme šampiňóny do mäsa.
- Pridáme korenie a soľ a potom všetko premiešame. Pridáme pretlačený cesnak, papriku a zvyšok korenia.
- Do hmoty mletého mäsa a húb pridáme surové bielka. Dobre premiešame mleté mäso tak, aby boli s ním spojené bielka. Pridáme smotanu a pridáme suchú želatínu do masy. Znova všetko premiešame.
- Pripravíme si pergamenový papier, ktorý používate na pečenie v dvoch vrstvách. Potrieme ho vodou. Plníme papier a spravíme rolky ktoré previažeme kuchárskymi niťami a stiahneme. Presvedčíme sa či dobre tesnia.
- Vezmite si veľký hrniec, vložíme doň rolky mäsa a potom ho len naplňte vodou. Umiestnite nádobu na oheň. Keď sa začne voda variť uberieme oheň a varíme 60 minút. Následne vypneme a valce vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom ich vložíme do chladničky na 5-7 hodín.
- Po uplinutom čase jednoducho odstráňte pergamen a nakrájajte vašu pochúťku.
Takýto zvitok sa môže stať ako doplnok k bežným jedlám, rovnako ako nádherné a výborné sviatočné občerstvenie. My vám odporúčame urobiť dvojitú dávku. Nebojte sa že toho bude veľa,rodina a hostia vyriešia všetko za pár minút. Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom.ru
Zdroj: sovkusom.ru